Cropped landscape
Külföld
Szaúd-Arábia támogatja Donald Trump döntését
2018-05-0821:30
Szaúd-Arábia vezetése teljes mértékben támogatja és üdvözli Donald Trump amerikai elnök döntését arról, hogy az Egyesült Államok kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből. Törökország viszont folytatja a kereskedelmet Iránnal.
A szaúdi külügyminisztérium kedd este kiadott közleménye szerint Irán arra használta fel a többhatalmi szerződés nyomán a szankció feloldásából származó gazdasági előnyöket, hogy destabilizálja a közel-keleti térséget.

Az amerikai elnök kedden jelentette be Washingtonban, hogy az Egyesült Államok kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből egyebek között azért, mert az nem hozott békét térségben. Irán támogatja a terrorizmust - a Hezbollah libanoni és a Hamász palesztin mozgalmat, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatot -, destabilizálni próbálja a Közel-Keletet - fogalmazott Donald Trump.

Törökország folytatja a kereskedelmet Iránnal

Törökország folytatni fogja a kereskedelmet Iránnal, és ezért senki másnak nem tartozik magyarázattal - jelentette ki kedden Nihat Zeybekci török gazdasági miniszter közvetlenül azután, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette: az Egyesült Államok kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből, és visszaállítja a Teherán elleni szankciókat.
Folytatjuk kereskedelmünket Iránnal a lehetséges keretek között, és erről senkinek sem fogunk számot adni
 - mondta Zeybekci a CNN Türk hírtelevíziónak adott interjúban.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ