Cropped landscape
Sport
A Puskás Akadémia jutott a döntőbe
2018-05-0907:49
A Puskás Akadémia jutott elsőként a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába. A felcsúti együttes ugyan 2-0-ás vereséget szenvedett idegenben a Debrecen elleni visszavágón, de az első találkozón megszerzett négygólos előnye elégnek bizonyult. 
Már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a Puskás Akadémia célja sokkal inkább az előny őrzése lesz, mint annak növelése. Erre utalt az is, hogy öt védővel álltak fel a fehér mezesek. A taktika sokáig eredményesnek bizonyult, mivel hiába alakította ki folyamatosan a helyzeteket a Debrecen, nem sikerült betalálnia. Aztán a 38. percben megtört a jég, Varga Kevin beadását követően középen nagy kavarodás alakult ki, a szerencsésen megpattanó labdát pedig Tisza vágta be a kapuba, így 1-0-s hazai vezetésnél vonultak a szünetre a felek. A második játékrész elején azonnal megduplázta előnyét a Loki, Takács remek bólintását követően. Több gól már nem született, így hiába nyert 2-0-ra a Debrecen, búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.
 
 „Amit elterveztünk, azt gondolom, sikerült megoldanunk, hiszen tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de azt is tudtuk, mit szeretnénk és egy jó stratégiát választottunk” 
– mondta Pintér Attila, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője.
 
 Poór Patrik szerint a második gól felrázta a csapatot.
 
 „Álmoskásan kezdtünk az első félidőben és talán ez a második gól még kellett, hogy felrázzuk magunkat. Én úgy érzem, utána abszolút a kezünkben volt a mérkőzés, helyzeteink is voltak, amivel bebiztosítottuk volna a továbbjutást” 
– értékelt Poór Patrik játékos.
 
 Herczeg András szerint jobb volt a Debrecen együttese
 
 „Úgy gondolom, a mai meccsen jobbak voltunk, mint az ellenfelünk, mi irányítottuk a játékot. Nagyon szerettünk volna továbbjutni a kupába, de ez sajnos nem sikerült, úgyhogy gratulálunk a Puskásnak” 
– foglalta össze a történteket a Debreceni VSC vezetőedzője, Herczeg András.
 
 A Puskás Akadémia története során először jutott be a Kupa döntőjébe. Pintér Attiláék a fináléban az Újpest-Balmazújváros párharc győztesével találkoznak majd.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ