Sport
Az Európa-bajnokság a fő cél
2018-05-0917:47
Augusztus 3-a és 12-e között rendezik Glasgow-ban az úszó Európa-bajnokságot, melyre a magyar válogatott versenyzői gőzerővel készülnek. Verrasztó Dávid és Késely Ajna bízik a jó szereplésben.
Alig három hónap múlva kezdődik Glasgow-ban az úszó Európa-bajnokság, a magyar úszók közül pedig többen is igen előkelő helyen állnak a kontinentális ranglistákon a március végi, debreceni ob-n elért eredményeiknek köszönhetően. Verrasztó Dávid dobogóra állna az Eb-n.
 
„Magabiztos nem akarok lenni, hogy tuti, hogy nyerek, de szeretnék jól úszni és a dobogón állni. Hogyha második vagy harmadik leszek, ugyanolyan boldog leszek, de kétszer sikerült már nyernem, így nagyon szép lenne, ha megint sikerülne” 
– nyilatkozta az Echo Tv-nek Verrasztó Dávid, kétszeres Európa-bajnok úszó.
 
Kapás Boglárka változtatott a felkészülésén.
 
„A szokásostól eltért a felkészülésem és a számok is, amikben elindulok, hiszen most lehet, hogy 400 gyorson nem is fogok úszni. A 800 és az 1500 viszont megmaradt és lehet, hogy fogok úszni 400 vegyest is” 
– mondta az olimpiai bronzérmes úszónő.
 
Kozma Dominik a váltóra koncentrál.
 
„Próbálunk a váltóra is nagyobb hangsúlyt fektetni, mert eddig is jól ment, de próbálunk most egy-kettőt a főverseny előtt is váltani, hogy hátha azon még tudunk faragni, mert az úszások elég jók voltak már” 
– magyarázta Kozma Dominik. 
 
Késely Ajna zsúfolt szezon elé néz.
 
„Az ifjúsági Európa-bajnoksággal kezdem, majd jön a felnőtt Eb és majd az ifjúsági olimpiai, ami októberben lesz, úgyhogy ez így elég sok, de hála istennek úgy el van nyúlva, hogy mind a háromra nagyon szépen fel fogok tudni készülni remélhetőleg” 
nyilatkozta az Echo Tv-nek Késely Ajna.
 
Az úszó Európa-bajnokságot augusztus 3. és 12. között rendezik Glasgow-ban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ