Cropped landscape
Belföld
Fidesz: Alaptalanul rágalmaz a hvg.hu
2018-05-0916:11
Kubatov Gábor, fidesz, vagyonnyilatkozat, hvg.hu, lejáratás
Kubatov Gábor, a Fidesz alelnökének vagyonnyilatkozata a valóságnak megfelelő adatokat tartalmazza. A Fidesz alelnöke visszautasítja a hvg.hu hírportálon szerző nélkül megjelentetett cikk lejáratási kísérletét. Tekintettel arra, hogy a lap cikke valótlanságokat tartalmaz Kubatov Gábor és felesége a szükséges jogi lépéseket is megteszi - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. 
A hvg.hu szerdán megjelent cikke azt a hamis látszatot kelti, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz alelnökének eltitkolt jövedelméből épült az a soroksári családi ház és műhely, amelybe családjával költözött. Az internetes portál emellett több valótlan állítást is megfogalmaz az ingatlanszerzés, illetve a beköltözés körülményeiről. 
 
Nem eltitkolt jövedelemből, hanem jelentős bankhitelből és felesége, illetve 80 éves édesanyja megtakarításaiból épült az a több generációs családi ház és hozzá tartozó ingatlan, amelybe Kubatov Gábor és családja költözött. A bankhitel mögötti fedezetként az a szintén soroksári ház áll, amely felesége tulajdonában áll, és amelyben a Kubatov család az elmúlt évtizedekben élt. A banki hitelfolyósításhoz kapcsolódó jelzálogjog bejegyzése folyamatban van. Kubatov Gábor feleségének édesanyja azért szerepel a tulajdonosok között, mert a telekingatlant ő vásárolta és a család közösen építkezett. A házban két különálló lakás van, ezért továbbra is fele részben az ingatlan tulajdonosa marad. Az internetes honlap valótlanul állította azt is, hogy a politikus és családja már ősszel beköltözött új soroksári házába. A valóság ezzel szemben az, hogy a család a szükséges hatósági hozzájárulások megszerzését követően, nagyjából két hete költözött a családi házba. Nem igaz az az állítás sem, mely szerint a Kubatov család ingatlanvásárlásának, vagy építkezésének bármilyen köze volna az utca aszfaltozásához: a hvg.hu által hivatkozott képeken egyértelműen beazonosítható, hogy azokat a munkálatokat végző társaság közel két éve, 2016. június 1-én töltötte fel a közösségi portálra - zárul a közlemény. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ