Cropped landscape
Belföld
Fülöp Attila váltja Czibere Károlyt a szociá­lis államtitkárság élén
2018-05-0907:28
Miközben már ismert a leendő kormány minisztereinek névsora, néhány szakállamtitkár személye még nem dőlt el. A Magyar Idők értesülése szerint Czibere Károlyt a szociá­lis államtitkárság élén Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) eddigi nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára váltja.
Kormányzati körökből a Magyar Időknek megerősítették a Hvg.hu azon információját is, hogy Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora lesz az oktatási államtitkár.

Azt is megtudták, hogy az Emmi közigazgatási államtitkári posztjára Lator­cai Csabát kérte fel Kásler Miklós, a tárca várományosa. Latorcai eddig a Miniszterelnökségen dolgozott társadalmi és örökségvédelmi vonalon, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkárként.

Korábban már nyilvánosságra került, hogy a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára Janó Márk, parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese pedig Orbán Balázs lesz. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség következő tárcavezetője a napokban azt is elmondta, hogy az uniós ügyekért a Miniszterelnökségen belül Takács Szabolcs és Varga Judit államtitkárok felelnek.

A Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet Fürjes Balázs irányítja, a Modern városok programot és az újonnan induló Modern falvak programot pedig Gyopáros Alpár vezeti.

Továbbra is a Miniszterelnökség felügyeli a teljes területi közigazgatást Tuzson Bence irányításával, emellett a tárca tájékoztatja a jövőben is a sajtót a kormányülésekről. A napi kormányzati munka szervezéséért, a döntések előkészítéséért és végrehajtásáért felelős Miniszterelnöki Kormányiroda élére pedig Bíró Marcell államtitkár kerül.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ