Cropped landscape
Belföld
Új nemzeti, radikális mozgalmat indít a Jobbik balos fordulatától besokallt Pintér Attila
2018-05-0912:31
Új radikális, nemzeti, konzervatív és keresztény értékrenden alapuló mozgalom formálódik – tudta meg a PestiSrácok.hu. Pintér Attila ötletgazda – aki nemrég lépett ki a Jobbikból – portálunknak elmondta, egyesületükkel azoknak szeretnének alternatívát nyújtani, akik egy „valódi nemzeti, radikális, jobboldali mozgalmat keresnek maguknak”. Arról is beszélt, olyan mozgalom kívánnak lenni, amelyik fel meri vállalni és nevén meri nevezni azokat a problémákat, amelyeket más pártok a politikai korrektség okán nem mernek megtenni. 
Radikális Jobboldaliak Társasága (RAJT) néven új mozgalmat indít Pintér Attila – értesült portálunk. Ő az a józsefvárosi önkormányzati képviselő, akiről elsőként a PestiSrácok.hu írta meg, hogy nemrég kilépett a Jobbikból, mert vállalhatatlanná vált számára a párt új irányvonala. 
 
A Jobbik elfordult az eredeti értékeitől, azoktól, amelyekért anno én is beléptem a pártba. Mi szeretnénk azt elérni, hogy legyen újra radikális jobboldali fórum. 
 
Ezért indít új mozgalmat – magyarázta Pintér Attila. Kifejtette: azoknak szeretnének alternatívát biztosítani, akik egy konzervatív keresztény értékrendet képviselő, valódi nemzeti, radikális, jobboldali gondolkodású egyesületet keresnek. 
 
A célunk, hogy összegyűjtsük a radikálisan gondolkodó politikai közéleti személyiségeket és ilyen módon súlyunk legyen a döntéshozatalban. Olyan formáció szeretnénk lenni, amelyik fel meri vállalni és a nevén meri nevezni azokat a problémákat, amelyeket más pártok a politikai korrektség okán nem mernek megtenni. 
 
Arról, hogy később terveznek-e párttá alakulni, Pintér Attila azt mondta, nem ez az elsődleges szempont. Szerinte ennek csak akkor lesz jelentősége, ha szeretnének elindulni a 2022-es országgyűlési választásokon. Egyesületként ugyanis addig a helyhatósági választásokon is részt vehetnek. 
 
Azt, hogy jelenleg hány tagja van a mozgalomnak, Pintér Attila nem árulta el, szerinte erről még korai lenne beszélni, annál is inkább, mert nagyon sokan várják a Jobbik szombati tisztújító kongresszusát, ahol várhatón eldől a párt további sorsa, hiszen nemcsak a vezetőket választják majd meg, hanem arról is döntenek, hogy milyen úton menjen tovább a Jobbik. Annyit azonban elárult az egykori tag, hogy több régi radikális jobbikos is megkereste, hogy szimpatizál a tevékenységével. 
 
Arra a kérdésre, hogy szerinte a Jobbik visszatér-e a korábbi, radikális irányvonalhoz, a kiugrott képviselő azt válaszolta, erre kevés esélyt lát. Ha mégis így lenne, az szerinte két okból sem működne: 
 
Egyrészt ez hiteltelenné tenné a pártot mind a régi radikális, mind pedig az újonnan megszerzett baloldali szavazók szemében. Másrészt – ha a szombati kongresszuson radikális elnökséget választana a párt, akkor – lényegében a párt elnöksége és a párt parlamenti frakciója szembe helyezkedne egymással, hiszen a mandátumot szerzett, s ezáltal a Parlamentbe jutott jobbikosok többsége a néppárti irányvonalat támogatja. 
 
Korábban több jobbikos is azzal támadta a Fideszt, hogy a kormánypárt a Jobbiktól lopja programját. Egyesek pedig egyenesen arról beszéltek, hogy a Fidesz lett az új radikális párt, a Jobbik pedig középre, illetve egyre inkább baloldalra tolódott. Felmerül tehát a kérdés, hogy ha ez valóban így van, akkor Pintér Attila miért nem a Fideszbe lép be. 

Attól, hogy megvalósították a Jobbik néhány ötletét, a Fidesz még nem egy radikális párt 

– hangzott a rövid, de határozott válasz. 
 
A politikus egyébként a múlt héten arról is beszélt portálunknak, hogy függetlenként indul Józsefváros polgármesteri székéért. (Ismert, Budapest VIII. kerületében július 8-án időközi polgármester-választás lesz, miután a kerület korábbi vezetője, Kocsis Máté április 8-án parlamenti mandátumot szerzett, s mivel polgármester nem lehet egyidejűleg országgyűlési képviselő is, ezért Kocsis – a parlamenti munkát választva – lemondott posztjáról.) 

Július 8-án függetlenként fogok indulni, de a RAJT mozgalom támogatásával 

– nyomatékosította tervét Pintér Attila. A politikus kifejtette, Józsefvárosban május 19-én indul a kampány, addig azonban már nem tudják jogerősen bejegyeztetni a mozgalmat, ezért indul függetlenként, ugyanakkor a radikális gondolkodást képviselve.

PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ