Cropped landscape
Külföld
Háttérkép: Miért mondta fel az USA az atomalkut Iránnal?
2018-05-1021:05
Az ECHO TV Háttérkép című műsorában Bogár László kifejtette: a Boszporusztól keletre lévő államok 1300 éve háborúban állnak egymással. Azonban akármennyire is harcias az amerikai elnök, az óvatosság is érzékelhető nála – mondta a közgazdász. Bayer Zsolt hozzátette: Trump az izraeli hírszerzésre hivatkozva jelentette be, hogy felmondja az Iránnal kötött atomalkut. Hiszen ha kiderül, hogy az amerikai elnök által bejelentett bizonyítékok nem valódiak, akkor tud arra hivatkozni, hogy nem az amerikai titkosszolgálat közvetítette az információkat – fűzte hozzá Boros Imre.
Trump rothadó és romladozó alkunak nevezte az Iránnal kötött megállapodást és úgy döntött, egyoldalúan felmondja azt. "Meggyőző bizonyítékok birtokában jutottunk, amelyek szerint Teherán változatlanul atomfegyver-fejlesztésen dolgozik" – emelte ki Donald Trump. A megállapodásnak védelmeznie kellett volna az Egyesült Államokat és szövetségeseit, nem pedig lehetőséget adni az urándúsításra – tette hozzá az amerikai elnök.

Ha az USA kilép az egyezményből, akkor az azt is jelenti, hogy kész belépni Izrael oldalán a háborúba – húzta alá Bayer Zsolt.
Amikor azt halljuk, hogy meggyőző bizonyítékaink vannak arra nézve, hogy Iraknak, Iránnak, Afganisztánnak atom- és/vagy vegyi fegyverei vannak, akkor az ember egy kicsit mindig elhúzza a szája szélét. Hallottuk már, hogy Saddam Husseinnek is vegyi fegyverei vannak, le is kellett rohanni Irakot, aztán kiderült, hogy a vegyi fegyver egy „kancsó méz” volt
 - emelte ki Bayer Zsolt.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A Nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ