Cropped landscape
Gazdaság
Turisztikai Ügynökség: Döbbenetes az idegenforgalom újabb bővülése
2018-05-1012:08
magyar turisztikai ügynökség, guller zoltán, vendégéjszakák
Döbbenetesnek nevezte a turizmus márciusi növekedését Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy mind a belföldi, mind a külföldi vendégéjszakák számát tekintve kétszámjegyű volt a növekedés. 
Hozzátette: az ország minden régiójában és minden szállástípusban nőtt a vendégforgalom, ezen belül is a magyarok belföldi aktivitása jelentős. Fontosnak nevezte az egyik legjelentősebb küldőpiac, Németország teljesítményét, amely az első három hónapban kétszámjegyű bővülést mutatott. 
    
Budapesten tovább folytatódott a belföldi vendégéjszakák jelentős növekedése, ami már februárban is tapasztalható volt - mondta, és hozzátette: a Balatonon több mint 20 százalékkal több volt a vendég, ami azt mutatja, hogy csökken a szezonalitás. 
    
Guller Zoltán kiemelte a spanyol vendégek számának 60 százalék feletti emelkedését is, ami kiemelkedik a hagyományos küldő országok közül. 
    
Az idei évben a turizmus ismét kétszámjegyű növekedést fog mutatni, "ez a növekedés nem fog megállni" - fogalmazott a vezérigazgató.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ