Cropped landscape
Külföld
Washingtoni nagykövet: Magyarország keresztény ország akar maradni
2018-05-1016:17
Magyarország keresztény ország, és az is akar maradni - közölte Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete a virginiai McLeanban lévő konzervatív Westminster Intézetben.
Szabó László az Európai identitás és migráció című előadásában elmondta: a bevándorlás ügyében Magyarország gyakran úgy érzi magát Európában, mint a tréfabeli autós, aki szembemegy a forgalommal. Leszögezte:

az alkotmány kifejezi, amit a magyarok gondolnak, amiben hisznek, hogy Magyarország keresztény állam ezer éve. "És ez számít"
- tette hozzá a nagykövet.

Szabó László hangsúlyozta, hogy az alkotmány megfogalmazása a keresztény országról "nem kirekesztő, nem irányul senki ellen, ez az önmeghatározás kifejezése". A nagykövet kifejtette, hogy az európai zsidó-keresztény kultúrát támadások érik. Amióta 2015-ben elkezdődött a migrációs válság, az európai kontinensen megduplázódott a terrortámadások száma - jelentette ki, és utalt a svédországi úgynevezett no-go zónák létére. Szabó László leszögezte, hogy különbség van a menekültek és a migránsok között.

A háború, vagy katasztrófák elől menekülőket segíteni kell, biztonságot kell teremteni számukra, míg a migránsok anyagi előnyökért, a jobb élet reményében vágnak neki Európának. "A migrációt nem lehet alapjoggá tenni" - közölte. Egyértelmű, hogy a migránsok többsége muszlim, és nem akar integrálódni a befogadó társadalomba. A migránsok 90 százaléka katonakorú, fiatal férfi, aki a határátlépéskor nem akar ujjlenyomatot adni, és vallására hivatkozva nem engedi, hogy fotót készítsenek róla - mondta a nagykövet. "A határkerítés nem szép, de hasznos. Mi nem zártuk le a határainkat, hanem egyszerűen csak ellenőrizni akarjuk, hogy ki jön be az országba" - szögezte le Szabó László.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ