Cropped landscape
Gazdaság
Zsigó Róbert: A nemzeti kormány gazdaságpolitikája mellett ki kell tartani
2018-05-1014:53
Magyarország újabb elismerést kapott, a világ tíz legjobb befektetési célországa között tartják számon - mondta Zsigó Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtökön a közmédiának.
"Ez megerősít minket abban, hogy a Fidesz és a nemzeti kormány gazdaságpolitikája mellett ki kell tartani" 
- jelentette ki a kormánypárti politikus.
 Zsigó Róbert hozzátette: 2010-ben, amikor a Fidesz átvette a kormányzást, a baloldal alkalmatlansága, elhibázott gazdaságpolitikája, a bizonytalan gazdasági és pénzügyi helyzet miatt a befektetők elfordultak Magyarországtól, kivonták innen a pénzüket. Ennek következtében nőtt a munkanélküliség és ez leminősítéseket hozott - idézte fel.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a nemzeti kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően mára sikerült visszaszerezni a külföldi befektetetők bizalmát, sőt, Magyarország az egyik legjobb befektetési célországgá vált, olyan országok mellett, mint Kína, Németország vagy Anglia.
Kiemelte: csak az elmúlt három évben több mint 300 külföldi beruházás valósult meg, amelynek következtében 58 ezer munkahely jött létre. Közölte: a Fidesz célja, hogy ezt a bizalmat megőrizze, a versenyképességet tovább erősítse, Magyarország biztonságát pedig megvédje, mert a kiszámítható és biztonságos környezet is feltétele a további befektetéseknek.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ