Cropped landscape
Belföld
Civil kör: Nem ördögtől való 2030-ig tervezni
2018-05-1221:30
Van új parlamentünk, kormányunk, miniszterelnökünk, aki 2030-ig tervez és nagyvadra megy! Civil kör című műsorunkban elhangzott, a kormányfőnek semmi oka nem volt arra, hogy véka alá rejtse a terveit. Trombitás Kristóf, a Mandiner.hu munkatársa szerint igazi államférfihoz illő magatartás, hogy nemcsak egy-egy, valóban négy éven átívelő ciklusban tud gondolkodni, hogy nem pusztán aktuálpolitikai kérdések töltik ki politikai pályája minden percét, hanem nagyobb, átfogóbb, akár nemzedékek sorsát alakító lépéseket vázol fel maga előtt. 
Trombitás Kristóf örömtelinek nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elérhetőnek tartja azt, hogy 2030-ra Magyarország Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. A blogger egyetért a kormányfővel abban, hogy Európa számára a következő tíz esztendő különösen sorsfordító lehet, s meglátása szerint Orbán ennek nemcsak résztvevője, hanem aktív alakítója akar lenni. 

Nem úgy, mint régen, hogy Magyarországnak leosztották a lapokat, majd elfutott azzal, amit kapott, hanem szeretne kifejezetten osztó lenni. Szeretné kifejezetten Európa útját befolyásolni, legalábbis azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel egy Magyarország méretű ország bírhat, de azokat maximálisan kihasználva és egy pillanatra sem megtorpanva
– tette hozzá Trombitás Kristóf. 
 
Kőházy FankaDeli Ferenc író, zenész azt prognosztizálja, hogy az uniós, valamint a bizonyos világpolitikai lépések miatt elkerülhetetlenek lesznek a globális kenyértörések. 
Az orbánizmus, vagy a Fidesz-KDNP 2010 után politikája tekintetében nyugodtan lehet nemcsak ’30-ig tervezni, hanem még tovább
– erről már ifj. Lomnici Zoltán beszélt. Az alkotmányjogász szerint az ellenzéknek meg kell értenie, hogy ameddig nem válik nemzetivé, ameddig nem tudnak valós, nemzeti alternatívát nyújtani politikai értelemben, addig nem fognak kormányra kerülni. 

A teljes adás: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Civil kör
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ