Cropped landscape
Sport
Évadnyitó vitorlásverseny Balatonfüreden
2018-05-1216:44
Ünnepélyesen megnyitották a balatoni vitorlásszezont Balatonfüreden. A megnyitót követő első idei versenyt a Black Jack hajó nyerte meg.
Több mint 80 éves múltra tekint vissza a balatoni Évadnyitó, ahol a hagyományokhoz híven most is vitorlabontó ünnepséggel és a Balaton megkoszorúzásával indul a balatoni vitorlás- és turisztikai szezon Balatonfüreden. Az ünnepi beszédek után felvonták a központi vitorlás hajóra a nemzeti zászlót és megkoszorúzták a Balatont, ahol majd öt nemzetközi vitorlásversenyre is sor kerül. 
 
A vitorlás évadot Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója nyitotta meg, aki szerint kiemelt figyelem hárul a vitorlázásra. 
 
 „Én úgy gondolom, hogy továbbra is ugyanaz a figyelem hárul majd rá, mint eddig, mind a szervezőktől, mind a nézőktől. Fontos, hogy mindig valami új, mindig valami izgalmas legyen a versenyen” 
– mondta Fábián László.
 
 A megnyitó után elindult az idei első vitorlás verseny, amelyen 187 hajó és 850 vitorlázó képviseltette magát 27 hajóosztályban. A versenyt végül a Black Jack nyerte meg.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ