Cropped landscape
Külföld
Horst Seehofer: Abszurd, hogy egy bíboros szólal fel a keresztek ellen
2018-05-1217:51
Horst Seehofer belügyminiszter visszautasította Reinhard Marx bíboros azon bírálatát, hogy megosztottságot szít a keresztek kihelyezése a bajor állami hivatalokban – írja Junge Freiheit című német hetilap.
A bajor kormány április végén döntött úgy, hogy „Bajorország történelmi és kulturális jellegének kifejezéseként” június 1-jétől keresztet kell kifüggeszteni a tartományban működő állami hivatalok épületeiben a bejáratnál, jól látható helyen. A kormány közleményében kiemelte, hogy „a kereszt a keresztény-nyugati kulturális önazonosság alapvető jelképe”.

A 888.hu felhívta rá a figyelmet, hogy a döntés gyakorlatilag az egész német balliberális oldalon, sőt még egyes CDU-s politikusok, egyházi vezetők esetében is kiverte a biztosítékot. Utóbbiak közé tartozik Reinhard Marx is, aki úgy tűnik, hogy nemcsak név-, hanem szellemi rokonságban is áll a kommunista ideológia atyjával. Reinhard Marx bíboros, München-Freising egyházmegye érseke egy korábbi interjújában arról beszélt a bajor döntés kapcsán, hogy az „megosztottságot, nyugtalanságot, egymásnak feszülést” szít, így nem is támogatja azt.

A CSU politikusa, a volt bajor miniszterelnök a Kommunista Kiáltványt méltató egyházi vezető álláspontja kapcsán elmondta, hogy egyáltalán nem érti, hogy a bíboros miért kritizálja a keresztek kihelyezését, mivel a kereszt Seehofer szerint amellett, hogy vallási jelkép, Bajorország keresztény jellegét is szimbolizálja.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ