Cropped landscape
Belföld
Horváth Csaba szívesen lenne a Jobbik főpolgármester-jelöltje is, ha a cicapárt dorombol neki egy kicsit
2018-05-1209:13
Egyelőre nem árulja el Tarlós István, hogy újraindul-e a főpolgármesteri tisztségért, azt viszont nyilvánosságra hozta: Orbán Viktor miniszterelnökkel és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyal a kérdésről. A Jobbik még korainak tartja jelöltje megnevezését, a szocialista Horváth Csaba azonban megmérettetné magát egy esetleges előválasztáson, miközben megrendszabályozná a Jobbikot, és annak politikáját is meghatározná a jövőben.
Korainak tartja Tarlós István azokat a kérdéseket, amelyek főpolgármesteri jövőjéről szólnak, annak ellenére, hogy a téma már régóta napirenden van a miniszterelnök, a Miniszterelnökséget vezető új miniszter, Gulyás Gergely és közte – írta az ATV.hu. Néhány feltétel teljesülése szükséges ahhoz, hogy én komolyan elgondolkodjak. Ami biztosan kizáró ok, az a közvetlen választás elmaradása – mondta a főpolgármester újságírói kérdésre.

A Jobbik egyelőre nem áll elő konkrét jelölttel. Z. Kárpát Dániel az ATV-nek arról beszélt, Budapesten sokkal inkább van esély a főpolgármesteri tisztség ellenzéki betöltésére, mint a vidéki nagyvárosokban.

Ez egy komolyan veendő csatatér lesz a jövőben, de nagyon korainak tartanám a Jobbiknál egy tisztújítás közeli állapotban bármiféle személyi találgatásokba bocsátkozni – mondta a Jobbik alelnöke.

A szocialista Horváth Csaba szerint végül egy jelöltnek kell maradnia a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

Én azt szorgalmazom, hogy legyen a főpolgármester ügyében is előválasztás, és az előválasztáson szándékozom indulni – jelentette ki a szocialista fővárosi képviselő. Horváth Csaba szerint a Fidesz jelöltjével szemben egy jelöltnek kell állnia. Az ügy érdekében az MSZP a Jobbikkal is tárgyalna.

Horváth Csaba azt mondta: ha a párt leszámolt a korábbi rasszista, nacionalista, túlzó politikájával, és mérsékelt konzervatív irányba halad tovább, úgy tárgyalóasztalhoz ülnének jobbikosokkal a szocialisták.

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ