Cropped landscape
Gazdaság
Középtávú kormányzati programokra van szükség az építőiparban
2018-05-1206:25
Az építőipar számára a beruházási hullámokat elkerülendő, elengedhetetlen a középtávú programok, a lakásgazdálkodási rendszer kialakítása, emellett komoly feladat lenne a mostani szétaprózott oktatási rendszer helyett a gyakorlati képzőközpontok létrehozása is Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint - írta az ágazat legfontosabb teendőiről a Magyar Hírlap. 
A lap szombati számában Koji László elmondta, a szövetség nagyon várja a lakásgazdálkodási programot is, amely nem csupán az újlakás-építésekről, hanem a felújításokról és a szociális, illetve piaci alapon működő bárlakásépítésről, a panelprogramról, az üresen álló lakásállomány felhasználásáról is gondoskodik. 
    
Közölte, a Magyarországon meglévő 4,2 milliós lakásszám mellé, élettartamukat száz évre tervezve, évente legalább 42 ezer új ingatlannak kellene megépülnie. Azzal számolva, hogy a lakások húszévenként nagy felújításra szorulnak, éves szinten legalább kétszázezret kellene átfogó felújításban részesíteni. Bár 2014-ben pozitív irányba indult el a piac, tavaly ezeknek a feladatoknak csak a töredéke teljesült - hangsúlyozta.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ