Cover
Belföld
A hó végégig kérhető a téli rezsicsökkentés
2018-05-1308:01
Még május 31-ig igényelhetik a társasházak a téli rezsicsökkentést – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Közművek. Az egyetemes szolgáltató pénteki közleményében ismertette, hogy a társasházak többsége már igényelte a lakásonként járó 12 ezer forintos juttatás jóváírását a fogyasztói közösség földgázfolyószámláján, sok jogosult azonban még nem nyújtotta be az igényléshez szükséges kérelmet.
A kormányrendelet alapján a fogyasztói közösségekben lévő önálló lakások földgázfogyasztói is valamennyien megkapják a téli rezsicsökkentés jóváírását.

A kormányrendeletnek megfelelően a Nemzeti Közművek már április ­10-én elérhetővé tette a szükséges formanyomtatványt az ügyfélszolgálatain és az internetes oldalán. Az ezzel kapcsolatos teendőket a fogyasztói közösségek, a társasházak felhatalmazott képviselője intézheti postai vagy elektronikus úton, valamint személyesen az ügyfélszolgálatokon. A képviseletre nem jogosult lakók és tulajdonosok nem tudnak eljárni ebben az ügyben.

Az egyetemes szolgáltató a fogyasztói közösség kérelmét 15 munkanapon belül megvizsgálja, és ez alapján jóváírja az összeget. A fogyasztói közösség földgázfolyószámláján a korábban már megkapott jóváírás és a lakásonként járó 12 ezer forintos összeg különbözete jelenik meg.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ