Cropped landscape
Sport
BL-győztes a Győr!
2018-05-1320:23
Ismét BL-győztes a Győr. A női kézilabda Bajnokok Ligája aranymeccsén Győr - Vardar 27-26, ezzel a győriek megvédték címüket.
Repülőrajtot vett a Győr, a Vardar csak a 7. percben lőtte első akciógólját, és a félidő feléig nemhogy nem úgy tűnt, hogy baj lehet, de az ETO 10-7-nél a négygólos vezetésért is támadhatott. Ekkor azonban egy tíz percnél is hosszabb gólszünet következett, az ellenfél a szkopjei időkérés után elkapta a fonalat, és Bódi gólja kellett ahhoz, hogy visszatérjen az élet a győriekbe. Grimsbö sokadik védésével emberhátrányban, 9-9-nél fejeződött be az első félidő. 
 
A második azonban ugyanígy folytatódott. Lacrabere 10-12-nél hetest rontott, és a Győr köszönte szépen, a 38. percben lőtte Hansen révén az első gólját a második játékrészben. A Vardar viszont szívósan őrizte 1-2 gólos előnyét, a magyar csapat futott az eredmény után. A Szkopjénak ugyanakkor a hetesekkel gyűlt meg a baja, és Görbicz góljával a 46. percben ismét a győrieknél volt az előny! Fej fej mellett futott neki a két csapat a végjátéknak, előny itt, előny ott, végül 20-20-nál zárult a 60 perc. 
 
A hosszabbítás első félidejében Amorim szórta meg magát, 24-23-ról indult a második öt perc, amelyben három góllal meglépett a Győr, ám így is Kiss Éva földöntúli bravúrja kellett ahhoz, hogy 27-26-ra nyerjen és megvédje BL-címét az ETO.

„Egy nagyon jó csapattal játszottunk, szoros mérkőzésre számítottunk. De szerintem végig küzdöttünk és nem adtuk fel, mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni” 
– mondta Kiss Éva, a Győri Audi ETO KC kapusa.
 
„Nagyon-nagyon küzdöttünk, nem mondom, hogy jó játékot játszottunk. Szerintem egyébként tegnap sokkal jobban ment a csapatnak, de azért most már látszott, hogy nagyon fáradt a csapat. Minden tartalékunkat kiadtuk magunkból. Úgyhogy most a megérdemelt pihenő jön a nagy ünneplés után” 
– mondta Görbicz Anita.
 
A Győr a BL négyes döntőjének bevezetése óta első csapatként tudott címvédőként diadalmaskodni.
 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ