Cropped landscape
Belföld
Deák Dániel: A kétharmad komoly legitimitást ad a kormánynak az EU-val szemben is
2018-05-1318:50
Példa nélküli az Európai Unióban, hogy valaki harmadszor is kétharmados felhatalmazást kapjon - jelentette ki Deák Dániel Echo-Mérleg című műsorunkban. A Figyelő főmunkatársa szerint ez nagyon komoly legitimitást ad a kormánynak az EU elleni küzdelemben. 
Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója Orbán Viktor beiktatási beszédével kapcsolatban elmondta, hogy az illiberális jelző, amivel 2014-ben illette a miniszterelnök a magyar berendezkedést, némileg feledésbe merült, és ezt felváltotta a kereszténydemokrácia. "Ez egy tudatos dolog, a kereszténydemokrácia sokkal inkább belefér abba a keretrendszerbe, amit Európában elfogadnak. Ez az alapállás, ez segítheti azt, hogy a brüsszeli kritikák intenzitása alábbhagyjon" - véli a kutatási igazgató.

A beszédben a vállalások felsorakozását tartja a legfontosabbnak, mivel a miniszterelnök olyan ügyeket sorolt fel, amelyekbe biztosan belekötnek majd az ellenzéki erők.  
Ezek olyan nemzeti vállalások, amelyek a nemzeti minimumot is jelentik, tehát a régió infrastrukturális összeköttetése, a demográfiai trendek megfordítása mind olyan, ami ellen nagyon nehéz harcolni. Nehéz dolga lesz az ellenzéknek
- jelentette ki az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Echo-Mérleg
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ