Cropped landscape
Belföld
Deák Dániel: Szakadhat a Jobbik
2018-05-1313:38
Deák Dániel politológus szerint a Jobbik elnökválasztásának szoros eredménye is jelzi, hogy mennyire kettéosztott most a párt.
A Figyelő munkatársa, Deák Dániel az M1-en beszélt a Jobbik elnökválasztásának eredményéről és arról, mit jelenthet a szoros küzdelem.

A politológus szerint Sneider Tamás győzelmével, illetve az alelnökök személyét tekintve egyértelmű, hogy Vona Gábor hívei alkotják most a Jobbik vezetőségét, így várható, hogy az ellenlábasok most nagy számban hagyják majd el a szervezetet, köztük jó néhány vezető személyiség, mint például Toroczkai László, akinek az elnökválasztás utáni kijelentéseiről mi is beszámoltunk.

Deák szerint a szombaton megválasztott elnökséggel folytatódhat a cukiságkampány és az eddig irányvonal a Jobbikban, ami Vona Gábor munkájának eredménye lehet.

Erre utal Toroczkai László elnökválasztás után tett kijelentése is, amely szerint nem voltak egyenlőek a feltételek"
– mondta.

A politológus emlékeztetett, az új elnök, Sneider Tamás múltjában több botrány is van. Ott van például a skinhead múltja, amely miatt például 2014-ben az ellenzéki pártok nem támogatták, hogy az Országgyűlés alelnöke legyen.

Ha a radikális tagok új pártot akarnak létrehozni, azt minél előbb kell megtenniük, hiszen a választásokig még sok idő van, de ahogy fogy ez az idő, annál kevesebb esélyük lenne felépíteni magukat.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ