Cropped landscape
Sport
Előny a Ferencvárosnál
2018-05-1320:30
A Ferencváros szerzett vezetést a férfi vízilabda-bajnoki döntőben. A három győzelemig tartó finálé első mérkőzésén: FTC - Szolnok 12-9.
A kék sapkás Szolnok kezdett jobban a férfi vízilabda OB1 döntőjében, a Ferencvároson látszott, hogy két és fél hete nem játszott tétmérkőzést. A Szolnok többször is ellépett két góllal, de a Fradi idővel felvette a fonalat, olyannyira, hogy az 5-5-ös félidő után egy 4-0-val nyitott, amiből a Dózsa már nem is tudott felállni. Két gólnál egyszer sem sikerült közelebb kerülniük a 18 év után ismét döntős zöldekhez, végül 12-9-es hazai siker született.
 
„Az elején, amíg ők domináltak, hittünk magunkban, és mentünk tovább, tehát volt nekik 4-2, meg 5-3, és ezáltal, hogy nem kezdtünk el kapkodni, nem tudtak jobban ellépni. Azt gondolom, hogy ez fontos lesz később is, hogy mi játsszuk a saját játékunkat, hiszen ez végül is, úgy látszik, eredményes” 
– nyilatkozta Madaras Norbert, az FTC-PQS Waterpolo játékosa az Echo TV-nek. 
 
A mérkőzés közben nagyon ideges volt Nagy Viktor, a szolnokiak válogatott kapusa, akit a második félidőben erős napsütés is hátráltatott.
 
„Konkrétan semmit nem láttam, sem a támadásból, sem a védekezésből. A sapka színét sem lehetett megkülönböztetni, a labdát meg végképp nem láttam. Ideges voltam, hát persze” 
– mondta riporterünknek Nagy Viktor.
 
A Ferencváros tehát előnybe került az egyik fél három sikeréig tartó bajnoki döntőben. A második mérkőzést Szolnokon játsszák szerdán 19 órakor.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ