Cover
Belföld
Szájer József felháborodott tiltakozásra számít Brüsszelből
2018-05-1312:02
A keresztény demokrácia emlegetése egyes brüsszeli, már a nevükben kereszténydemokrata képviselők egy részénél sem számít politikailag korrektnek – mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője a Vasárnapi újságnak adott interjújában.
Szájer József arra számít, hogy Orbán Viktor néhány gondolata ismét felháborodott tiltakozást vált ki a brüsszeli liberálisok körében.
A politikus a Vasárnapi újságnak adott interjújában ugyanakkor úgy fogalmazott, a kormányfő székfoglaló parlamenti beszédére sokan fel fognak figyelni,
Orbán Viktor ugyanis a liberális demokrácia egy nagyon világos alternatívájáról beszélt, és ki is fejtette azt, hogy ez többek között az állampolgárok védelmét, biztonságát, valamint a hagyományos értékekhez való csatlakozást jelenti, ami most rengeteg helyen rezonálhat.
Ezek az üzenetek nagyon fontosak, sokszor kell elmondani őket, igaz, a kimondásukhoz is nagy bátorság kell – hangsúlyozta Szájer József.

A politikus szerint Brüsszelben jelenleg egy végső küzdelem folyik, ahol a sarokba szorítottak, akik érzékelik, hogy az általuk képviselt értékek egyre kisebb hatással vannak az emberekre, egyre hangosabban hallatják hangjukat.

Szájer József példaként a Sargentini-jelentést említette. A liberálisok által legfontosabb kérdésnek tartott menekültügyben egy komoly összecsapásra számíthatunk júliusban, ezért próbálják meg erősíteni a Magyarország elleni támadásokat is, hiszen Budapest az ellenkezőjét képviseli mindannak, amit ez az eszmerendszer képvisel – vélekedett az EP-képviselő.

A képviselő szerint Brüsszelt aggodalommal töltik el a legutóbbi európai választások eredményei is. Emiatt szeretnék júniusban mindenképpen lezárni a menekültkérdéssel kapcsolatos tárgyalásokat. Az eddigi eredmények ugyanis azt mutatják, hogy e kérdésben egyfajta jobbra tolódás mutatkozik európai szinten – mondta.
Alig egy év múlva pedig jönnek az uniós parlamenti választások, amelyek villanásszerűen megmutatják majd, hogyan állnak az európai állampolgárok ehhez a kérdéshez
– fogalmazott a politikus.

Hirado.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ