Cropped landscape
Sport
Az olimpiai bajnok Knoch Viktort is díjazták
2018-05-1421:25
Sportszerű cselekedetéért az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Knoch Viktor is Fair Play-díjat kapott az idei díjazottak között. A Magyar Olimpiai Bizottság ugyanakkor életműdíjjal jutalmazta az olimpiai bronzérmes labdarúgó Rákosi Gyulát és a világhírű röplabda-játékvezetőt, Hóbor Bélát.
Tizenhárom elismerést osztottak ki a MOB Fair Play Bizottságának díjátadóján. Az olimpiai bajnok Knoch Viktor 2017 novemberében, a sanghaji világkupán egy sérülést követően sem hagyta cserben csapattársait. Ez az indulás is fontos volt az olimpia kvalifikációban. 
 
„Nagyjából úgy nézett ki este, hogy haza kéne jönnöm, az ázsiai munkának annyi. Jó esetben az Eb-n tudok korizni, és másnap egy friss műtéttel, meg hat-hét öltéssel a hátamban vállaltam a váltót” 
- mondta Knoch Viktor az Echo Televíziónak. 
 
Az ifjúsági olimpiai bajnok sportlövő Péni István cseh ellenfelét segítette ki, aki elveszítette fegyverének egyik csavarját. A cseh így később megelőzte őt az Újdelhiben rendezett világkupán. 
 
Életműdíjat kapott a röplabda-játékvezető Hóbor Béla, aki 57 világversenyen, köztük négy olimpián vett részt. 
 
„Nekem ebből a négy olimpiából három olimpiai döntő jutott. Sydneyben, Pekingben és Londonban játékvezetőként működtem. Az első két alkalommal második játékvezető voltam, Londonban pedig vezettem az orosz-brazil férfi döntőt”
- fogalmazott Hóbor Béla. 
 
A másik életműdíjat a Ferencváros legendája, az olimpiai bronzérmes labdarúgó, Rákosi Gyula vehetett át. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ