Cropped landscape
Külföld
Kis-Benedek József: Dzsihádot hirdetett az al-Kaida az USA ellen
2018-05-1420:35
Kis-Benedek József, izrael, konfliktus, al-Kaida
Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő a Napi aktuális című műsorunkban beszélt a gázai konfliktusról és az al-Kaida által meghirdetett dzsihárdól. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy elhúzódó zavargásokra számít az övezetben és nem zárható ki egy nemzetközi konfliktus sem.
A következő probléma, hogy az arab országok hogyan reagálnak erre. Különösen fontos Jordánia és Egyiptom problematikája. Tudjuk, hogy a Sínai-félszigeten terrortámadások sorozata történik, tehát onnan is elképzelhető támadás. Ezért ez a kis ország most borzalmasan nagy szorításban van
- fogalmazott.

A szakértő elmondta, hogy az al-Kaida dzsihádot hirdetett az Egyesült Államok ellen, ami jelentheti az Egyesült Államok területén a terrortámadások megkezdését, vagy az Egyesült Államok külföldi érdekeltségei ellen, bárhol a világban.

Arra a kérdésre, hogy Európában növekedhet-e a terrorcselekmények száma az izraeli események miatt, elmondta, hogy elsősorban amerikai és izraeli képviseletek lehetnek támadások célpontjai. Hozzátette, hogy nem európai országok a célpontok, de amennyiben egy ország elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, akkor nem lehet kizárni egy esetleges támadást.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ