Cropped landscape
Belföld
Mesterházy Attilát akarják az MSZP elnökének
2018-05-1406:59
Az MSZP Népi és Harmadik Hullám Platformja felkérte Mesterházy Attilát, hogy induljon el a párt június közepén esedékes tisztújító kongresszusán az elnöki pozícióért – jelentett be közösségi oldalán az MSZP dunakeszi szervezete. A bejegyzésből kiderül, hogy a két platform még múlt pénteken, az MSZP gödi szervezetének meghívására találkozott, ahol vendégként jelent meg Mesterházy, aki 2010 és 2014 között már volt a szocialisták első embere.
A találkozón jelen volt még Szakács László, Tóth Norbert, Trenka István, az MSZP Pest Megyei Területi Szövetségének elnöke, illetve Pinczehelyi Tamás, az MSZP Gödi Szervezetének elnöke, Pest megyei alelnök. A dunakeszi szocialisták tájékoztatása szerint Mesterházy Attilát azután kérték fel, hogy induljon az elnöki posztért, hogy „nem köntörfalazva, hanem kritikusan és erős önkritikával” elemezte a 2018-as baloldali választási vereséget. Bár a bejegyzés nem tér ki rá, a Sztárklikk.hu információi szerint Mesterházy elfogadta a felkérést.

Mindeddig egy lényegében ismeretlen szocialista politikus, Bródy Gábor jelentette be hivatalosan, hogy indul az MSZP elnöki posztjáért. Rajta kívül Kunhalmi Ágnes budapesti elnök, illetve az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan jelezte, hogy kész megméretni magát, de Szanyi Tibor szintén megpendítette, hogy elindulhat az elnöki posztért.

Mindeközben a párt választmányának elnöke, Hiller István a Hír TV-ben bejelentette: javaslatára június 9-én, durván egy héttel a kongresszus előtt az MSZP választási konvenciót tart.

Ez azt jelenti, hogy Budapesten egy sportcsarnokban hozzávetőlegesen másfél ezer MSZP-tag előtt arra fogom kérni az elnökjelölteket, hogy a legnagyobb nyilvánosság előtt mutassák be a programjukat – fogalmazott Hiller.
Szerinte teljes nyitottság mellett érdemes vitázni a párt jövőjéről, mert „minden bezárkózás koptat, és minden nyilvánosság hozhat”.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ