Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub: Elpusztítja-e saját magát a Jobbik?
2018-05-1421:22
Sneider Tamást választotta elnökké a Jobbik tisztújító kongresszusa. A Jobbik elnöki posztjára pályázó Toroczkai László szerint nem voltak egyenlőek a feltételek a tisztújításon. „Nem jelenthetjük ki, hogy bejött a papírforma” – hangzott el Sajtóklub című műsorunk legutóbbi adásában. Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője – utalva jobbikos alapszervezetek feloszlatására – önfelszeletelésnek nevezte azt, amikor az egyik szárny úgy véli, hogy az a győzelemhez vezető biztos út, hogy ki kell zárni azt, aki a másik szárnyhoz tartozik. Meglátása szerint, ha a Jobbik nem tud megállni a Vona Gábor-féle úton, akkor pontosan úgy fog felszeletelődni, mint korábban az MDF, vagy a MIÉP.
Roy, az egykori skinhead vezér a homo sorosiensis embertípus első magyarországi mintapéldánya
– erről már Huth Gergely beszélt. A PestiSrácok.hu főszerkesztője úgy fogalmazott, Sneider Tamás személyében sikerült transparencys jogvédőt faragni az egykori skinhead vezérből. Az MDF-re visszautalva Huth Gergely emlékeztetett: az a párt előbb szeletelte fel magát, majd utána állt be Gyurcsány Ferenc mellé, a Jobbik pedig előbb állt be Gyurcsány mellé és most kezdi a szeletelést. 
 
Lovas István újságíró, aki álnéppártnak nevezte a Jobbikot, arról beszélt, hogy meglátása szerint most már biztos, hogy vége van az egykori radikális pártnak. Felhívta rá a figyelmet, egyértelmű, hogy a pártvezetés a pártfegyelmet akarja 100 százalékban érvényesíteni és egyetértett azzal, hogy „megtorolják” majd, ha valaki eltér a fő sodrásiránytól. 
 
Bencsik András szerint nincs kizárva, hogy a jelenlegi helyzetben
Vona Gábor arra spekulál, hogy jövőre bejusson az Európai Parlamentbe, úgy, hogy most látszólag eltűnik, hogy hirtelen feltűnjön a Jobbik EP-listáján.
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ