Cropped landscape
Sport
Trónfosztás kajak egyesben
2018-05-1418:12
Kajak egyesben mindkét nemnél trónfosztás történt a kajak-kenu maraton országos bajnokságon. A női győztes Czéllai-Vörös Zsófia 26 kilométeren a 18-szoros világbajnok Csay Renátát utasította maga mögé.
Hiába a 26 kilométeres táv, kajak egyesben a háromszoros ifjúsági világbajnok Czéllai-Vörös Zsófia csak a hajrában verte meg győri klubtársát, a címvédő Csay Renátát. A férfiaknál 30 kilométeren még szorosabb volt a verseny: a zöld hajóban ülő tavalyi ezüstérmes Petró Ádám fél hajóhosszal győzte le a világbajnok Boros Adriánt.
 
„Nagyon-nagy csata volt. Nem számítottam rá, én őszintén a második helyre vártam magamat. Nem gondoltam, hogy az Adriánt most meg tudom verni, hiszen ő Dél-Afrikában tudott készülni egész télen. Az mondjuk, igaz, hogyha vannak a mezőnyben nálunk gyorsabbak, akkor más lehetett volna a kimenetel, de szerencsére most így alakult” 
– mondta Petró Ádám, az U23-as maraton-világbajnok kajakozó.
 
A kenusoknál Dóczé Ádám győzelmét hozta a szegedi kajak-kenu maraton országos bajnokság első napja. A győztesek és a második helyezettek egyaránt kvalifikálták magukat a június eleji horvátországi Európa-bajnokságra.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ