Cropped landscape
Sport
Új útvonal 2018-ra
2018-05-1416:20
Szeptember 9-én már 33. alkalommal rendezik meg a Wizz Air Budapest félmaratont. A szervezőknek idén azonban nincs egyszerű dolga, ugyanis a felújítások miatt változtatni kell a verseny útvonalán.  
Tavaly Budapest szívében, a belvárosban zajlott a Wizz Air Budapest félmaraton. Idén viszont ez megváltozik. Az Infoparktól indul majd a verseny, a résztvevők a budai rakparton elfutnak az Árpád-hídig, beszaladnak a Margit-szigetre, majd a Margit-híd érintésével a pesti rakparton folytatják, ott elfutnak a Szabadság hídig, végül visszaérnek az Infoparkba. A verseny szervezője szerint a változások azonban nem szegték az amatőr futók kedvét.
 
„Azt gondoljuk, hogy idén többen fognak érkezni mint az elmúlt évben. Most van előzetes nevezésünk, a külföldiek száma óriási mértékben nőtt és a magyar futók száma is növekedett. Gyakorlatilag 15000 futó van évek óta, ezt szerintem elérjük és többen is leszünk” 
- nyilatkozta Kocsis Árpád, a BSI Ügyvezető-versenyigazgatója az Echo Tv-nek.
 
A verseny jövője is biztosított, ugyanis a rendező Budapest Sportiroda bejelentette, hogy 2023-ig meghosszabbította együttműködési megállapodását a névadó szponzorral.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ