Cropped landscape
Sport
2700 harcos érkezik Budapestre
2018-05-1517:04
Az év egyik legrangosabb kick-box világversenyét rendezik péntektől vasárnapig Budapesten a BOK-csarnokban. A hétvégén sorra kerülő világkupára rekordszámú, 2700 nevezés érkezett. 
A BOK-sportcsarnokbeli verseny az esztendő legnagyobb létszámú és legrangosabb világkupája lesz, ráadásul mivel idén a felnőtteknek csak Európa-bajnokságot rendeznek, így az év legjelentősebb megmérettetése is egyben. Az eseményre a szervezők várakozásának megfelelően rekordszámú harcos érkezik.
 
„2700 nevezés érkezett eddig a világkupára. A nevezési rendszer ma lezárult, így ezzel kell számolnunk és 12 tatamin, valamint három ringben fogjuk a küzdelmeket lebonyolítani” 
– nyilatkozta Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke.
 
A világbajnok Veres Roland jól sikerült felkészülésen van túl.
 
„Remekül sikerült a felkészülésem. Úgy gondolom, hogy egy remek futóprogramot és egy remek edzési programot állított össze nekem a stábom. Remekül érzem magam, nagyon várom ezt a megmérettetést. Hét kategóriában fogom magam megmérettetni, úgyhogy azt gondolom, hogy a kondíciómmal nem lesz probléma” 
– mondta Veres Roland.

A verseny egyik különlegessége lesz, hogy a női egyenjogúság jegyében, a WAKO kick-box világszervezet fennállása óta most először lesz egyenlő a férfiak és a nők díjazása.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ