Cropped landscape
Belföld
Bár a Soros-alapítvány megy, a CEU elkötelezett a Budapesten maradásban
2018-05-1512:51
Miután a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette távozását Budapestről, a CEU megerősíti, hogy továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa, ahol 26 éve van az otthona – írják közleményükben.
A CEU közleményében arról ír, az utóbbi időben biztató jeleket látnak, mint hozzáteszik, április 13-án magas rangú magyar tisztviselők küldöttsége látogatta meg a CEU amerikai oktatási helyszínét a New York állambeli Bard College-ban, és megbeszéléseket tartottak a CEU vezetőségével. A megbeszéléseken New York Állam Oktatási Hivatalának képviselői is részt vettek.

A találkozó alapján biztosak vagyunk abban, hogy Egyetemünk maradéktalanul teljesíti a lex CEU amerikai oktatási tevékenységet előíró feltételét
-hangsúlyozzák, hozzátéve, a helyzet rendezéséhez szerintük már csak egy lépés szükséges, az, hogy Magyarország kormánya aláírja a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet.

A CEU teljesítette a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit. Most itt az idő, hogy Magyarország kormánya is megtegye ugyanezt.
-mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

A CEU nem kezdhet még egy tanévet ilyen bizonytalan jogi helyzetben. Felszólítjuk a kormányt, hogy a megállapodást haladéktalanul írja alá
-jelentette ki a CEU közleményében.

PestiSracok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ