Cropped landscape
Belföld
Botka László újabb ingatlanmutyija
2018-05-1520:36
Ingatlanmutyit sejt a szegedi dorozsmai nagybani piac értékesítésénél Szabó Bálint, ezért hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz. A jogász szerint a város a valós értékének akár 10 százalékáért válna meg a nemrég bezárt piac területétől. A polgármesteri hivatal közleményében ezzel szemben azt állítja, hogy hivatalos értékbecslés alapján hirdették meg a területet.
Februárban zárta be kapuit a több évtizede működő piac. A többségi tulajdonos Szeged Város, azzal indokolta a bezárást, hogy az új nagybani piac miatt csökkent a forgalom, így 100 millió feletti veszteség érte a várost. A korábban ott működő kereskedők szerződéseit a piac bezárása után egyoldalúan felbontották. Az árusok többször kérték, hogy gondolják át a terveket, szerintük ugyanis ésszerűsítéssel nyereséges lehetne a piac. A városvezetés azonban nem állt szóba velük. 
 
A dorozsmai piac egykori bérlőinek az a határozott álláspontja, hogy a 25 évre velük megkötött bérleti jogos szerződéseket továbbra is érvényesnek tekintik, és ennek megfelelően igénnyel élnek, egészen pontosan polgári jogi igénnyel élnek, és kártérítési igénnyel élnek - mondta Szabó Bálint. 
 
A város az üres területet áruba bocsátotta. Szabó Bálint jogász szerint a piac és az ott található felépítmények 3 milliárd forintot érnek, ezért érthetetlen, hogy a kikiáltási ár miért csak ennek az összegnek a 10 százaléka. 
  
Szabó Bálint úgy fogalmazott: 

Ez Botka László újabb ingatlanmutyija. Nem volt elég neki, hogy a szegediek egyik nagyon értékes vagyontárgyát a szegedi fürdőt egy baloldali milliárdos oligarchának, Leisztinger Tamásnak átjátszotta már korábban, most úgy néz ki, hogy a dorozsmai nagybani piac területével is valami hasonlóra készül. Egy 3 milliárdos ingatlanvagyont 300 millióért eladni az viszont nem csupán ingatlanmutyi, hanem bűncselekmény.
Szabó Bálint ezért hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz. A város részéről senki nem akart nyilatkozni, közleményükben azt írták, hivatalos forgalmi értékbecslés alapján állapították meg a 94%-os üzleti részt, és azt 531 millió forintos alapáron hirdették meg.

ECHO TV -  A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ