Cropped landscape
Belföld
Hidvéghi Balázs: Újabb és újabb hazugságokat terjesztenek rólunk
2018-05-1512:23
Semmilyen nyomásgyakorlás nem fog eltéríteni minket attól, hogy a magyar emberek akaratát érvényesítsük - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Brüsszelben továbbra is erőltetik a Magyarországot elítélő Soros-jelentést, újabb és újabb "hazugságokat terjesztenek rólunk", rá akarják kényszeríteni a kormányt, hogy ellenállás nélkül fogadja el a tömeges migrációt
- közölte.

Hangsúlyozta: a kormány ellen fog állni ennek a nyomásgyakorlási kísérletnek is, és minden körülmények között megvédi az országot. Hozzátette: a Magyarországról szóló, Judith Sargentini holland liberális-zöldpárti képviselő által bemutatott jelentéshez keddig lehet módosító javaslatot beadni, Soros György brüsszeli szövetségesei módosító indítványaikban pedig további durva hazugságokkal támadják Magyarországot, és szankciókra tesznek javaslatot.

A magyar választók akaratával szembemenve azt akarják elérni, hogy bevándorlóországgá tegyék Magyarországot - fogalmazott a kommunikációs igazgató. Gyorsított ütemben akarják elfogadtatni a brüsszeli migrációs politikát és a kötelező kvótát - folytatta -, még a 2019-es európai parlamenti (EP) választás előtt, idén nyáron elfogadtatnák ezt a tervet és elkezdenék a migránsok szétosztását Európában. Ennek a nyomásgyakorlási kísérletnek az eszköze a most készülő Soros-jelentés is, amelyről a jövő hónapban szavazhat az EP LIBE-bizottsága, ősszel pedig az Európai Parlament plenáris ülése - fejtette ki Hidvéghi Balázs. 

A magyar emberek világosan kifejezték a parlamenti választáson, hogy nem akarnak bevándorlóországban élni, azt várják el a magyar kormánytól, védje meg az országot, és "mi erre készülünk, ezt fogjuk tenni"
- emelte ki a kommunikációs igazgató.

Hozzátette: a bevándorlás ellen tervezett alkotmánymódosítás és a Stop Soros törvénycsomag a védekezést szolgálja, és nemzetbiztonsági érdekekből van rájuk szükség.

A Soros-alapítvány budapesti irodájának költözéséről úgy fogalmazott: "az alapítvány menekül az átláthatóság elől", nem akarja, hogy a magyarok értesüljenek róla, milyen pénzek érkeznek hozzá. De szerinte ez csak egy "látszatkivonulás", a működésük ezzel nem szűnik meg, a bevándorlás érdekében Magyarországon kifejtett nyomásgyakorlásuk tovább fog folytatódni.

Kiemelte: a jövő évi EP-választás lesz az első olyan alkalom, amikor az európai emberek véleményt mondhatnak a bevándorlás kérdéséről. Az első negyedéves GDP-növekedésre Hidvéghi Balázs úgy reagált: rendkívül jó hír, a magyar gazdaság teljesítménye minden előzetes várakozást felülmúlóan pozitív, ez visszaigazolja a Fidesz-kormány gazdaságpolitikáját. A magyar az EU-ban az egyik legdinamikusabban növekvő gazdaság - tette hozzá.
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ