Cropped landscape
Sport
Olimpiai és világbajnokok Székesfehérváron
2018-05-1515:24
Olimpiai és világbajnokok sora érkezik Székesfehérvárra. Nyolcadik alkalommal rendezik meg Közép-Európa egyik legjelentősebb atlétikai versenyét, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat. 
Összesen 15 olimpiai és világbajnok érkezését jelentették be a Gyulai István Memorial idei versenyének sajtótájékoztatóján.110 gáton rajthoz áll Baji Balázs mellett a vb másik két dobogósa, Sergey Shubenkov és Omar McLeod is. A többi szakágban ugyancsak világsztárok érkeznek, mint például: a hosszútávfutó Genzebe Dibaba, a hármasugró Christian Taylor, a kalapácsvető Anita Wlodarczyk, valamint Márton Anita. A verseny igazgatója, Gyulai Márton szerint ez egy kivételes alkalom a hazai közönségnek arra, hogy testközelből láthasson olimpiai és világbajnok atlétákat.
 
„Hogy mért jönnek ide a külföldiek? Mert jó a verseny, mert jól érzik magukat, mert tudják, hogy egy olyan környezetben, egy olyan közönség előtt tudnak versenyezni, akik nem csak értik, de szeretik is őket. Azt gondolom, hogy ezt nagyon sok verseny sajnos nem mondhatja el magáról: azt hogy ilyen közel vannak a versenyzőkhöz, a nézők és azt, hogy ennyire családias és pozitív a hangulat” 
- mondta Gyulai Márton az Echo Tv-nek.
 
A Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat július elsején és másodikán rendezik Székesfehérváron, a Bregyó közi Atlétikai Központban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ