Cropped landscape
Sport
Verseny vízen és parton
2018-05-1520:23
Európa- és világbajnoki válogatót rendeztek a kajak-kenu maratoni számaiban a szegedi Maty-éren. Az országos bajnoki futamok részeként 30, illetve 26 kilométeres távokon versenyeztek a legjobb párosok. 
Remek, napsütéses időben rajtoltak el a K2 felnőtt 30km-es döntő versenyzői. A maraton versenyen több kört kellett teljesíteni a Maty-éri pályán, amit többször kézben tartott kajakkal való futással kellett teljesíteni. A leggyorsabb páros a világbajnok Boros Adrián-Solti László kettős lett.
 
„Az Eb-t, ahogy tavaly, párosban le tudjuk hozni, habár vannak új egységek, akikről tudunk, spanyolok meg franciák, de úgy gondolom, hogy ezek nem jelenthetnek problémát. A dél-afrikaiak új egységgel fognak kiállni, ők a címvédők, úgyhogy a vb-re még nem tudom, hogy hogy számoljunk” 
- nyilatkozta stábunknak Boros Adrián, világbajnok kajakos.
 
A férfi kenu 2-esben 26 km-en a most először együtt hajózó Laczó Dániel-Nagy Gergely Balázs nyert.
 
26 kilométeres távon kajak kettesben a lányoknál Mihalik Sára Anna és Kiszli Vanda teljesítette a távot leggyorsabban.
 
„Ha már tudunk nyerni egy válogatót, akkor bizakodóan megyünk ki egy Európa-bajnokságra, vagy világbajnokságra, mert a hazai női mezőny kajak-kenuban szerencsére nagyon erős itthon. Ez jó, mert így mindig sok érmet tudunk hazahozni világbajnokságokról, mivel itthon egy válogatón is nagyon meg kell küzdeni” 
- mondta Mihalik Sára Anna, U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes, maratoni világbajnoki bronzérmes. 
 
A nyertesek az országos bajnokság után a júliusi, horvátországi Európa-bajnokságon mérhetik össze magukat Európa legjobbjaival.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ