Cropped landscape
Belföld
Angard: Az ellenzék képtelen a megújulásra
2018-05-1618:39
Egy moderátor: Dobos Marianne. Négy vitapartner: A pást baloldalán Böcskei Balázs és Tóth Csaba, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és Mráz Ágoston Sámuel. A téma: Megalakult az új Országgyűlés, 10 tárcás kormány működik a jövőben, a miniszterek elképzeléseit pedig már meghallgatták a szakbizottságok; Milyen eszköze maradt az ellenzéki pártoknak a hatékony politizáláshoz; Új elnöke lett a Jobbiknak, mit lehet ebből kiolvasni - ha lehet egyáltalán bármit is megtudni; A jogállamiság után pedig nőügyek - megint rosszul megy nálunk valami...
Orbán Viktor 12 évre tervez, beiktatási beszédében arról beszélt, hogy „régen álltak ennyire jól a csillagok hazánk felett”. Ezzel kapcsolatban Mráz Ágoston Sámuel elmondta, hogy a 12 éves tervezés nem azt jelenti, hogy 2030-ban lesznek legközelebb választások, hanem azt, hogy végre van hosszútávú tervezés, és ezek nem értelmetlen stratégiák, hanem ciklusokon átívelő elképzelések - véli a Nézőpont Csoport ügyvezetője.

Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója nem vitatja a miniszterelnök beszédében megfogalmazott célokat, azt tartja furcsának, hogy a kampány nem erről szólt. Olyan mintha két szintje lenne a kormányzati kommunikációnak - véli az elemző.
Gajdics Ottó szerint nincs ellentmondás a kampányban elhangzott ígéretek és a beiktatási beszéd között, mivel azoknak a dolgoknak, amiről Orbán Viktor beszélt, vannak előfeltételei. A Magyar Idők főszerkesztője úgy látja, hogy ilyen a biztonság és a szuverenitás, ami a két alapvető pillére a kormányzásnak.
A kampányban elhangzott: szavazzatok ránk, mert mi teremtjük meg a biztonságot, és mi megóvjuk a szuverenitást. Ennek konkrét megnyilvánulásai programszinten azok az intézkedések, amelyekről a kormányfő beszélt.
Gajdics Ottó nem érti az ellenzéket, hogy miért nem tanult a választás eredményéből semmit.
Böcskei Balázs szerint a miniszterek bizottsági meghallgatásán nem programot mutattak be, hanem a prioritásokat sorolták fel. Ez elégséges, egy bizottsági meghallgatás során ki az, aki többet várna ennél? - teszi fel a kérdést a politikai elemző. Mráz Ágoston Sámuel szerint a mostani kormányzásnak az a nagy előnye, hogy célokat jelöl ki, így minden cselekvés egy irányba mutat. 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ