Cover
Külföld
Bocskor Andrea: A baloldali liberális álláspont érvényesült az EU-s szavazáson
2018-05-1619:26
Komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi helyzet kapcsán az Európai Parlament Kulturális és Oktatásügyi Bizottsága, amely szerdán szavazta meg nagy többséggel a témáról a véleményét, amelyet csatolni fognak az úgynevezett Sargentini-jelentéshez. A felsőoktatás, a romák diszkriminációja, a sajtószabadság és a civil szervezetek helyzete miatt sérülnek az európai értékek - állítják. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorának telefonon adott interjút Bocskor Andrea, néppárti EP-képviselő.
Bocskor Andrea a jelentéssel kapcsolatban elmondta, hogy semmilyen valós bizonyítékot nem tartalmaz.

Nem soroltak fel bizonyítékokat, tényként közölnek valótlanságokat
- jelentette ki a képviselő. 

Hozzátette: A jelentés készítői elsősorban a CEU vezetőségétől kapott információkra, illetve a nyugati liberális média által megírtakra hagyatkoztak. A politikus megemlítette az NGO szervezetek felelősségét is, szerinte általuk is sok hamis információ látott napvilágot.

A képviselő szerint a néppárti frakció nyitott volt a kormány álláspontjára, a baloldali liberális összefogás nagyon erős volt, így elsősorban az ő véleményük érvényesült.

A jelentés végleges szövegét a LIBE bizottság júniusban fogja tárgyalni, az ügyet szeptemberben az EP plenáris ülésén szavazással fogják lezárni.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ