Cropped landscape
Belföld
Gerő András: Újra kellene egyesíteni Budapestet
2018-05-1618:35
A széttagolt főváros újraegyesítését és egy állami fejlesztéseket összehangoló kormánybiztosság felállítását javasolja Gerő András történész. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában a történész kiemelte: Budapest ma nem képes egységességet mutatni. Kifejtette: 23 kerület és a fővárosi önkormányzat „totálisan abszurd” módon működik.
Önálló államtitkárság dolgozik majd a fővárosért és az agglomerációért, amelynek legfőbb feladata a tíz évre szóló Budapest stratégia elfogadása és megvalósítása - mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter-jelölt parlamenti meghallgatásán. Az önálló államtitkárság megoldást jelentene a széttagoltságra - jelentette ki Gerő András. Kifejtette: az egység előnyei megmutatkoznának például az utcabútorok, a parkolás, a világítás és a közlekedés tekintetében is. Hozzátette:
ha budapesti bérlete van valakinek, de például Solymárra kell átmennie, már nem tud átmenni. Külön kell fizetnie érte.
Össze kéne hangolni a BKK és az állami kézben lévő MÁV és VOLÁN szolgáltatásait - fűzte hozzá a történész. Budapest agglomerációjában 1,2 millió lakos van, akik zöme a fővárosba jár dolgozni és igénybe veszik a város szolgáltatásait - tette hozzá.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A Nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ