Cropped landscape
Külföld
Gulyás Gergely: Németország fordulatot hajtott végre a bevándorláspolitikában
2018-05-1618:37
Németország egyértelmű fordulatot hajtott végre a bevándorláspolitikában, a magyar és a német kormány álláspontja között már nincs "olyan nagy" különbség - mondta Gulyás Gergely szerdán Berlinben a közmédiának.
A Miniszterelnökség élére jelölt fideszes politikus kiemelte, hogy Magyarország megvédi a határait és betartja a schengeni egyezményt.
Mint mondta, "most már csak abban kell egyetértenünk, hogy mindenféle kötelező elosztási rendszert erkölcsi alappal, és éppen a schengeni szabályok betartása miatt és a lisszaboni szerződés alapján joggal utasítunk el".
 "A kötelező szétosztás tekintetében van vita köztünk, de ez már nem egy elvi álláspontbeli vita, hanem egy helyzetkülönbségből adódó nézeteltérés" - tette hozzá. 
Gulyás Gergely Berlinben a többi között részt vesz a Magyarország Barátai Alapítvány és a Philidor Intézet Magyarország Európában - Európa Magyarországon című rendezvényén, amelyet a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnökével, Hans-Peter Friedrichhel, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusával nyit meg.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ