Cropped landscape
Külföld
KKM: Hazugság, hogy Magyarország ingatlanalapú letelepedési programot indított
2018-05-1618:27
A magyar kormány semmiféle ingatlanalapú letelepedési programot nem indított, és nem támogat. Aki ingatlanvásárlásra hivatkozva ad be kérelmet, nem kap automatikusan sem tartózkodási, sem letelepedési engedélyt Magyarországon - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóhírekre reagálva szerdán.
"Magyarország pekingi nagykövetsége közzétette a konzuli információs honlapján, hogy a néhány kínai és magyar médiumban megjelenő hír, miszerint Magyarország ingatlanalapú letelepedési programot indított, hazugság. Nagykövetségünk minden olyan portálhoz és közösségi oldalhoz elküldte a hivatalos magyar álláspontot, amely az álhírt közölte.
Kértük az álhír közlésének befejezését, és a hivatalos tájékoztatás közzétételét" - írja közleményében a tárca.

Sajtóbeszámolók szerint egy kínai cég új magyar, ingatlanalapú letelepedési programot hirdet a közösségi médiában, azt állítja, állami garanciákkal rendelkezik a projekt működésére. A hirdetett programot ingatlanbefektetési bevándorlásnak hívják, minimum 25 millió forintnyi ingatlanbefektetés és 50 ezer eurós (15,7 millió forintos) ügyintézési díj ellenében kínál magyarországi tartózkodási engedélyt. 

A reklám mögött álló hongkongi vállalkozás, az LSP International tulajdonosa Lian Wang kínai üzletember, aki részt vett a tavaly felfüggesztett kötvényprogramban is.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ