Cropped landscape
Kultúra
Művészetkritika - „bátran lehetnek gyávák”
2018-05-1623:45
Az Összművész legutóbbi adásában a műsorvezető, Ókovács Szilveszter fő témaként a hazai művészetkritikát kínálta boncolgatásra vendégei számára.
Kesselyák Gergely szerint sok esetben az a probléma, hogy a kritikus „nem a produktumot, hanem a produkálót kritizálja”, mely gondolatot továbbfűzve Kiss János kijelentette, hogy „bizonyos kritikusok sportot űznek abból, hogy rosszat írjanak és minél véresebben, és minél megalázóbb módon büntetik azokat, akik alkotnak”.
 
Ennek lehetséges okát Szikora János a „mélységes műveletlenség” számlájára írja, aminek köze van ahhoz a fajta bátorsághoz, amelyet sok esetben a manapság oly divatos névtelenség ad a számukra. Véleménye szerint ugyanis „az anonimitás a legalacsonyabb ösztöneit hozza elő az embereknek”, hiszen ekképpen „bátran lehetnek gyávák”.
 
A műsor további részében a Nemzeti Színház Tóth Ilonka című előadása, Elisabeth Haich: Beavatás – Óegyiptomi misztériumok és Murakami Haruki: Kafka a tengerparton című könyvei kerülnek még terítékre. 
 
Vendégek: a Szabad Tér Színház igazgatója, Bán Teodóra, Kesselyák Gergely karmester, a Győri balett igazgatója, Kiss János és Szikora János rendező.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ