Cropped landscape
Sport
Olimpiai és világbajnokok a Dragon Eb-n
2018-05-1618:11
Május 26-án Balatonfüreden megkezdődik az év legkiemelkedőbb nemzetközi vitorlás versenye. A Dragon Európa-bajnokság szervezői nívós mezőnyre számítanak. 
15 ország mintegy 180 versenyzőjét várják május végén Balatonfüredre, a világ egyik legnépszerűbb hajóosztályának kontinensviadalára. A szervezők szerint kimondottan erős mezőnyre lehet számítani.
 
„A Dragon-osztály Európa Bajnoksága nagyon komoly verseny, és egykori olimpiai és világbajnokok tömkelegét várjuk a Balatonra, úgyhogy úgy gondolom, hogy sportszakmai szempontból nagyon erős mezőny gyűlik össze május végén Balatonfüreden” 
- nyilatkozta az Echo televíziónak Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.
 
Hazánkat 15 egység képviseli, köztük a legnagyobb esélyes Johanna hajótól dobogós helyezésre is számíthatunk.
 
„Igazándiból kitűzött cél nincs, de elvárások vannak magunkkal szemben. Ez egy elég tág fogalom, mert azt mondjuk, hogy akár győzelem is lehet, tehát esélyesek vagyunk, vagy lehetünk rá, de azt mondom, hogy a reális az az első egyharmad” 
- válaszolta kérdésünkre Vezér Károly, Soling-világbajnok.
 
Az Európa-bajnokság előversenyeként a magyar bajnokságot rendezik meg, amelyre 15 külföldi csapat is nevezett. A Dragon Eb május 26-a és június 1-je között lesz Balatonfüreden.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ