Cropped landscape
Külföld
Pócza István: Németországban nem érzik biztonságban magukat az emberek
2018-05-1619:56
Mára jutottak el a németek arra a szintre, hogy vitákat kezdjenek a migrációról - jelentette ki Pócza István Napi aktuális című műsorunkban. A Századvég elemzője szerint Németországban próbálják elrejteni a valós tüneteket, problémákat.
A németek nem mernek a kiutasításról beszélni, ez egy olyan szó amit nem mondanak ki - idézte fel az elemző, aki szerint sokkal inkább költenek a bevándorlók képzésére és biztosítanak nekik anyagi hátteret ahhoz, hogy hazamenjenek és szülőföldjükön kezdjenek vállalkozni. Pedig ki is utasíthatnák őket, de ők inkább fizetnek - tette hozzá Pócza István.

A hatóságok nehezen tudják összehangolni a menekültügyi eljárásokat, előfordult olyan, hogy valaki úgy lett milliomos, hogy 5-6 helyen különböző neveken benyújtotta a kérelmét a segélyekre és mindenhonnan felvette a pénzt - emlékeztetett.

Németországban javultak a bűnügyi statisztikák, de ebbe nem tartozik bele a verbális erőszak, a szexuális erőszak bizonyos fajtái, a kis értékű lopások, mivel ezeket az emberek nem jelentik be. Pedig pont ezek azok a dolgok, amelyek miatt Németországban nem érzik biztonságban magukat az állampolgárok - véli az elemző.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ