Cropped landscape
Külföld
Háttérkép: A biztonság a legjobb befektetés
2018-05-1720:56
izrael, orbán viktor, hadsereg, biztonság, migráció
A legjobb befektetés a biztonságba invesztálni a jelenlegi kaotikus világban. A bevándorlás következtében új értelmezést nyert a nemzetbiztonság, amelynek most meg kell teremteni a feltételeit - hangzott el az ECHO TV Háttérkép című műsorában. Bayer Zsolt állandó vendégeivel Bogár László és Boros Imre közgazdászokkal beszélgetett a többi között a miniszterelnök által bejelentett haderőreform jelentőségéről, migrációról, és Izrael helyzetéről is. 
Kimutatható, hogy a biztonságra fordított összegek megtérülnek - közölte Bogár László, aki szerint egy kaotikus irányba változó világban a legjobb befektetés a biztonságba való invesztálás. 
Boros Imre szavai szerint korábban többen is tettek intézményesen a tradicionális értelmű nemzetbiztonság ellen idehaza. Hozzátette, a bevándorlás következtében új értelmezést nyert a nemzetbiztonság, amelynek most meg kell teremteni a feltételelit. 
Bayer Zsolt Izrael kapcsán úgy fogalmazott, a közel-keleti ország a migrációs válság óta, szinte magától értetődő módon vált szövetségesévé Magyarországnak.
Bogár László szerint az tovább növeli a feszültséget a térségben, hogy Izraelhez képest legalább kétszeres a termékenység a környező arab országokban. Ez egy időzített történelmi bomba - tette hozzá. 
Bogár szerint az arab országok többlet népességének, se jövőképe, se munkája. Ez a nagyjából 10 millió ember a semmibe születik bele. Ugyanez a helyzet Afrikában, ahol 100 millióan érintettek, döntően a fiatal korosztályból. Bogár hangsúlyozta, Európának befektetésként kellene kezelnie a térség társadalmi stabilitásának a helyreállítását, ugyanis ez jelentené a biztonságot Európa számára hosszútávon. 
Boros Imre Izrael demográfiai helyzet kapcsán jelezte, Izrael demográfiai problémáját a Nyugat-Európában megjelenő antiszemitizmus oldhatja meg. 
Az egész ügy hazai kezelése kapcsán Bayer Zsoltnak Karinthy Frigyes Naplója jutott eszébe. 
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ