Cropped landscape
Belföld
Simicskó István: A haza védelme nemzeti ügy
2018-05-1719:41
Szerdán kinevezték a Honvéd Vezérkar új főnökét. Az ünnepségen a leköszönő honvédelmi miniszter megköszönte a közös munkát Benkő Tibornak és sok sikert kívánt utódjának Korom Ferencnek. Az eseményen Orbán Viktor úgy fogalmazott: "Magyarország megvédése nem a NATO, nem az Európai Unió, hanem a mi kötelességünk". A Napi aktuális vendége témában Simicskó István, leköszönő honvédelmi miniszter volt.
Simicskó István felidézte: amikor 2015-ben kinevezték, az ország migrációs válsághelyzetben volt. Megtisztelőnek nevezte, hogy ebben a helyzetben a miniszterelnök neki szavazott bizalmat. A miniszter ezután a határnál dolgozó katonákat méltatta, szerinte mindent megtettek a magyar emberek biztonságának garantálásának érdekében.

Hozzátette: A Honvédség fejlesztésére már 2016-ban kidolgoztak egy 10 éves tervet, aminek már el is kezdték a megvalósítását.
Egy kiváló magyar Honvédséget kezdtünk el felépíteni, a régi hagyományok alapján, figyelembe véve a nemzeti értékeinket
- emelte ki.

Benkő Tibor egy kiváló, rendes ember, igazi katona
- mondta az utódjáról.

A Magyar Honvédség állapotáról azt mondta, sokkal biztatóbb a helyzet, mint nyolc évvel ezelőtt. A rendszerváltás után a Honvédséget fokozatosan leépítették, a tartalékos katonák létszáma 2010-ben 17 fő volt, ezt sikerült mára több mint 7000 főre növelni.
A haza védelme nemzeti ügy. Nem lehet a nemzet, a fiatolok megszólítása nélkül a Honvédséget erősíteni
-fogalmazott.

A fiatalok szerepe mellett a hazafias nevelés fontosságát is hangsúlyozta. Hozzátette: valamennyi területen komoly fejlesztések vannak mögöttünk, ezt a munkát kell az elkövetkező években is folytatni.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ