Cropped landscape
Külföld
Terc: Abortuszkérdés - Írország élet és halál között
2018-05-1721:00
Iowában az úgynevezett első szívdobbanás törvénnyel szigorították, az írországi referendumon pedig arról kérdezik az embereket, hogy enyhítsék-e az abortusztörvényt. Az írek és a lengyelek régóta az ENSZ, az EU és az abortuszpárti NGO-k célkeresztjében vannak következetesen életpárti álláspontjuk miatt. Ismert, hisz korábban még a DC Leaks számolt be arról, hogy a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak például hároméves terve van arról, hogyan kell eltörölni az abortuszellenes törvényeket a világon. A témában a Terc vendége Zaymus Eszter, a CitizenGO Magyarországi kampányigazgatója és Zarka Rozina, a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség tagja volt.
Egyesek szerint a szigorúbb abortuszszabályozás nem jelenti azt, hogy több baba születik egy országban. Zaymus Eszter szerint ez nem igaz, példaként említette, hogy Magyarországon is többen lennénk, ha nem legalizálták volna 1956-ban a kérésre végezhető, teljesen szabad abortuszt. Az abortusz csak hátráltatja a népességnövekedést, ráadásul életekről van szó. Mivel ahogy nem vesszük el egy 3 éves gyermek életét, nem mondhatjuk azt sem, hogy a két éves baba értékesebb mint a féléves pocaklakó - véli a jogvédő.

Felidézte: rengeteg feminista csoport propagálja az abortuszt Magyarországon, akik a nőknek segítenek, de ez hamis segítségnyújtás, mivel az abortusz után minden nő megsérül testileg és lelkileg is. A CitizenGO tagjai szoktak vitatkozni ezekkel a feminista csoportokkal, a fő üzenetet feléjük az, hogy "hagyják abba ennek a nők számára is önpusztító gyakorlatnak a propagálását."

Zarka Rozina úgy látja, hogy Magyarországon nem beszélünk eleget erről a problémáról. Az egyesületük elfogadja a magyarországi törvényi keretet, pedig látható, hogy működhet ez más szabályozásban is.
Magyarországon évente 30 ezer abortuszt végeznek, ez azt jelenti, hogy mindenki érintett
- véli az aktivista.

Fontosnak tartják, hogy megtalálják a kérdés pozitív oldalát. "Hangsúlyozni kell azt, hogy ott van egy baba, aki létrejött a fogantatás pillanatában, és ő egy kis élet. Ha erről beszélünk, akkor hirtelen tetszik az embereknek a téma, mert egy pozitív dologról beszélünk. Csakhogy ez az élet nem élvez elég védelmet" - hívta fel rá a figyelmet Zarka Rozina.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Terc
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ