Cropped landscape
Belföld
Most is kétharmadot szerezne a kormánypárt
2018-05-1811:36
A Závecz Research májusi felmérésében toronymagasan vezet a Fidesz, újra kétharmadot szerezne – olvasható a piac- és társadalomkutató intézet honlapján. A hagyományosan a baloldalhoz köthető közvélemény-kutató tegnap napvilágot látott felmérése szerint a biztos pártválasztók körében 50 százalékon áll a Fidesz.
A Jobbik a legerősebb ellenzéki párt 21 százalékkal, míg az MSZP–Párbeszéd 11 százalékon áll. A DK-t és az LMP-t 6-6 százalék támogatja. A Fidesz, a Jobbik és a DK kicsivel magasabban áll, mint amennyit a választáson a pártlistájuk kapott, az LMP rosszabbul járna, ha most lenne a voksolás. A teljes népesség körében a Fidesz 33 százalékon, a Jobbik 15, míg az MSZP–Párbeszéd 7 százalékon végzett.

Nemrég a Nézőpont Intézet is készítette egy felmérést a Magyar Idők számára, amely szintén azt mutatta ki, hogy a parlamenti választás után is változatlanul őrzi előnyét a Fidesz–KDNP, a kormánypártok népszerűsége ötven százalék feletti a választási részvételüket biztosra ígérők között. A kormánypártok tehát tovább tudtak erősödni az április 8-i választási győzelmet követően is. A teljes népességen belül negyvenegy százalékos, tehát több mint hárommilliós a kormánypárti tábor, míg a többi párttal összesen 27 százalék, tehát csak kicsivel több mint kétmillió ember szimpatizál. A május eleji felmérésből kiderül az is, hogy a Jobbikot a biztos szavazók körében 19 százalék választaná.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ