Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: Mi vagyunk Európa jövője
2018-05-1811:05
Európa gazdasági súlypontja fokozatosan keletre tolódik Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök pénteken a parlamentben úgy fogalmazott: "1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője".
A kormányfő a miniszterei kinevezését követő ülésen hangsúlyozta: Magyarország és Közép-Európa országai adják az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját. Orbán Viktor megerősítette: a 2010-2030 közötti 20 évet egy korszaknak tartja, mert egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszú távra szólnak.

Egy országot csak úgy lehet vezetni, ha a tervek hosszútávra szólnak. Az új korszak küszöbén pedig azok a nemzetek jártak jól, akik az elmúlt 8 évben előre, nem hátra néztek. A migráció kapcsán a miniszterelnök azt mondta, hogy biztonsági és szellemi fenyegetéssel kell szembenéznünk. Hozzátette: arra törekedett, hogy olyanok legyenek a kormány tagjai, akiknek közös szenvedélyük Magyarország. 

Mély átalakítások, komoly küzdelmek és szívós munka áll mögöttünk, de a világban új időszak, új technológiai korszak kezdődött el, amely még bátrabb újító szellemet és még több változtatást követel. Ehhez a kihíváshoz kellett igazítani az új kormány összetételét - jelezte a kormányfő. Orbán Viktor kijelentette, a technológiai mellett biztonsági és szellemi fenyegetésekkel is szembe kell néznie az országnak. 

Európát még hosszú évekig fenyegeti a népvándorlás és a tömeges migráció, ezért a védelmi képességek erősítésére, a határ szilárd őrizetére és a biztonsági kockázatok higgadt kezelésére van szükség - fejtette ki. A miniszterelnök azt mondta, a kormány nem hitelveket védelmez, azokat a létformákat oltalmazza, amelyek a keresztény hitelvekből kisarjadtak. Ezért védjük az emberi méltóságot, a családot, a hitbéli közösségeket és a nemzetet - hangsúlyozta.

"A kormány tagjának lenni egyszerre küldetés és szolgálat" - mondta Orbán Viktor, azt ígérve kormánya nevében, hogy hűséggel szolgálják a nemzetet, és a nehéz időkben is fenntartás nélkül szeretik majd Magyarországot.

Az eskütétel ideje alatt, az MSZP, a DK és az LMP, akár csak az alakuló ülés napján, ezúttal sem tartózkodtak az ülésteremben.
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ