Cropped landscape
Külföld
Soltész Miklós: A kereszténység összefogásán múlik Európa megmaradása
2018-05-1820:35
Útnak indultak a zarándokvonatok az összmagyarság egyik legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepére, a csíksomlyói búcsúra. A hívőket az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár búcsúztatta a budapesti Nyugati pályaudvaron. A Napi aktuálisban Soltész Miklós államtitkár beszélt az eseményről.
Ha a búcsúztatásról szabad beszélni egy kicsit, én ezeket a drága liberális embereket is elbúcsúztatnám, de úgy hogy vissza se jöjjenek
- így reagált az államtitkár a beszélgetés elején a Párbeszéd frakcióban zajló eseményekre.

Hozzátette: megdöbbentőnek tartja, hogy valakik a parlamentben az ország sorsa, problémái helyett csak az osztozkodással foglalkoznak.

A csíksomlyói búcsúval kapcsolatban elmondta: körülbelül 850 ember utazott el a zarándokvonatokon. Kiemelte: örömteli, hogy egy katolikus ünnepből az összmagyarság ünnepe lett.

Európa megmaradása a kereszténység összefogásán múlik. Ez a pünkösd üzenete
- fogalmazott.

Szerinte azzal, hogy Magyarország már az elmúlt években elkezdte megvédeni a határait, a nyugati társadalmak is ráébredtek arra, hogy liberális vezetőik rossz irányba viszik az országukat.

Nincs más megoldás, mint azokhoz az értékekhez visszatérni, amelyek eredményeként annak idején megalapították az Európai Uniót
- tette hozzá.

Szerinte a csíksomlyói búcsú üzenete, hogy a magyarságnak össze kell fogni Kárpát-medence-szerte.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ