Cropped landscape
Sport
Szűkítik a vb-kereteket
2018-05-1815:18
Egyre több válogatott hozza nyilvánosságra a világbajnoki keretét. A labdarúgó-vb kevesebb mint egy hónap múlva kezdődik Oroszországban. 
Kijelölte 23 fős vb-csapatát Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya is. A 49 éves szakember játékosként 20 évvel ezelőtt már felemelhette a vb-trófeát, most edzőként szeretné ugyanezt a bravúrt véghez vinni. A gallok legnagyobb hiányzója az Európa-liga-döntőben sérülést szenvedő Dimitri Payet lehet.
 
„Mindig nehéz összeállítani a végső csapatot. Belátom, hogy kimaradtak olyan játékosok a 23 fős keretből, akik megérdemelték volna, hogy ott legyenek Oroszországban" 
- mondta Deschamps.
 
Portugália 2016-ban Európa-bajnok lett, azonban abból a csapatból most nagy meglepetésre kimaradt a Barcelona két sztárja, André Gomes és Nélson Semedo. De Nani és az Eb legjobb fiataljának választott Renato Sanches sem került be Fernando Santos vb-keretébe.
 
„Ugyanannyira bízom ebben a csapatban, mint a 2016-os Európa-bajnok keretemben. Szeretnénk a következő évszázadban újra nyerni - miért ne sikerülhetne ez már most a világbajnokságon?” 
- mondta Santos.
 
A 2018-as, azaz a 21. labdarúgó-világbajnokságot június 14. és július 15. között rendezik Oroszországban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ