Cropped landscape
Sport
Álomelődöntő Rómában
2018-05-1912:32
Novak Djokovics és Alexander Zverev is bejutott a római férfi salakpályás tenisztorna elődöntőjébe. Előbbi rekordnak számító 51. alkalommal találkozik Rafael Nadallal, míg Zverev majd Ciliccsel játszik a döntőbe jutásért.
Az első játszmában Djokovics többet rontott, mint Nisikori Kei, így a japán könnyedén, 6-2-vel tudta behúzni az első játszmát. Ezt követően a szerb azonban a játék minden elemében javulni tudott és 6-1-gyel egyenlített. A döntő játszmában remekül fogadott és 2-6, 6-1, 6-3-mal bejutott az elődöntőbe, ahol Rafael Nadal várja majd. Ők ketten 51.-szer találkoznak, amely a legtöbb az Open-érában.
 
A torna címvédője is négy közé jutott Rómában. Alexander Zverev sorozatban 12. mérkőzését is megnyerte, ezúttal David Goffin volt a szenvedő alany. Az első játszmát egyetlen breakkel Zverev nyerte 6-4-re, majd Goffin szintén el tudta venni a második kiemelt adogatását és 6-3-mal egyenlített. A döntő szettben Zverev bírta jobban idegekkel és 6-4, 3-6, 6-3-as győzelmével bejutott az elődöntőbe, ahol Marin Cilic várja majd.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ