Cropped landscape
Külföld
Naponta 17 milliárd forintot költenek a németek a migránsokra a következő négy évben
2018-05-2006:24
németország, migráció, Der Spiegel
Németország várhatóan mintegy 78 milliárd eurót (24 725 milliárd forintot) fordít 2022-ig a migrációval kapcsolatos kiadásokra, köztük 31 milliárd eurót arra, hogy leküzdje a migrációt kiváltó alapvető okokat, amelyek az embereket otthonaik elhagyására, Európába vándorlásra ösztönzik - adta hírül a Der Spiegel német hetilap szombaton.
A hetilap a német pénzügyminisztérium dokumentumát idézi, amely mintegy 70 milliárd eurós szövetségi kiadásokkal számol 2022-ig, és további nyolc milliárd euróval, amelyet a szövetségi kormány biztosít a tartományoknak és a helyi közösségeknek költségeik fedezésére 2021-ig.

A migránsokra fordított szociális kiadások a tervek szerint mintegy 21 milliárd euróra rúgnak 2022-ig, 13 milliárdot terveznek fordítani nyelvtanításukra és a társadalomba való integrálásukra. A menekültek regisztrálása, elhelyezése 5,2 milliárd euróba fog kerülni a számítások szerint.

Németország jelenleg egymillió migráns integrálásán munkálkodik, akik 2015-16-ban érkeztek az országba Angella Merkel kulcsfontosságú döntése nyomán, amely megingatta a német kancellár népszerűségét. A döntés népszerűtlensége segítette a szélsőjobboldali euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) pártot abban, hogy a tavaly szeptemberi parlamenti választásokon bejussanak a Bundestagba.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ